Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Lyofilizované ovoce (mrazem sušené)

0 Kč
452 Kč

Lyofilizace je jedinečný způsob sušení ovoce mrazem. Tento proces začíná rychlým zmrazením plodů, po kterém následuje sušení za sníženého tlaku. V této fázi se voda z ovoce mění na páru, což umožňuje zachovat přirozenou strukturu, barvu, vůni a hlavně všechny nutriční hodnoty, včetně vitamínů a minerálů, které se nacházejí v čerstvém ovoci. Tímto způsobem si ovoce uchovává svou kvalitu a výživné látky.

Co to je lyofilizované ovoce?

Při sušení mrazem se z ovoce odstraní pouze voda, přičemž si zachovává všechny své výživové hodnoty, vitamíny a minerály, téměř jako čerstvé ovoce. Jeho chuť a vůně zůstávají autentické, a navíc je 100% bez konzervantů a přidaného cukru. Pro představu, jedno kilo lyofilizovaných jahod vznikne z deseti kilogramů čerstvých plodů. Stačí si zakřupat pár kousků a máte hotovo.

Jak pouzit Lyofilizovane ovoce?

Ovocem můžete snadno obohatit jogurty, kaše, dezerty, domácí müsli či granoly, osvěžující limonády a koktejly. Pokud lyofilizované ovoce namočíte do vody, získáte ho zpět v téměř původním stavu, takže jej můžete používat jako čerstvé ovoce. Navíc je lyofilizované ovoce skvělou zdravou pochoutkou pro děti.

Jak chutná lyofilizované ovoce?

Lyofilizované ovoce je super lehké a křupavé. Na jazyku se vám jemně rozvine chuť sladkých plodů. Když přijde do kantaktu s jakoukoliv tekutinou, chová se jako čertvé ovoce. Lyofilizované ovoce nahrazuje klasické sušené. 

Jak dlouho vydrží lyofilizované ovoce?

Lyofilizované ovoce má dlouhou trvanlivost a často je cenově výhodnější než čerstvé ovoce, hlavně mimo sezónu. Takže dáte si v listopadu čerstvé jahody, borůvky nebo třeba maliny? Není problém! Co vás určitě nadchne? Ta úžasná křupavost! Zapomeňte na gumové kousky. Ať už si objednáte celé ovoce nebo plátky, vždy dostanete krásně velké kusy, žádnou drť.

Nenašli jste co jste hledali?
Zkuste tento vyhledávač s našeptávačem :)