Na 4 kusy budete potřebovat:
- 100 g čerstvého špenátu (nebo 50 g mraženého zbaveného vody)
- 1/3 hrnku kokosového mléka
- 3 vejce, zvlášť žloutky a bílky
- 2 odměrky KetoMix palačinky
- 4 lžíce mandlové mouky
- 1 lžíci kokosové mouky
- ½ prášku do pečiva
- 2 lžičky erythritolu
Na krém:
- smetanu ke šlehání
- ½ lžičky KetoMix příchutě dle volby
Troubu předehřejte na 175 stupňů. Rozmrazte špenát a vymačkejte z něj veškerou vodu. V mixéru rozmixujte špenát, kokosové mléko a žloutky, dokud nezískáte hladký zelený krém. Směs na DailyMix palačinku smíchejte s vodou podle návodu na obalu a dejte do mísy. Přidejte mandlovou mouku, kokosovou mouku, prášek do pečiva, vanilkovou příchuť a vše promíchejte. Nalijte zelený krém do směsi a opět promíchejte. Nakonec ušlehejte z bílků pevný sníh a ten opatrně přimíchejte do těsta. Nalijte do formy (kulaté nebo čtvercové), vložte do trouby a pečte přibližně 40 minut. Propečenost kontrolujte špejlí (píchněte do středu, pokud vytáhnete špejli čistou, je korpus upečený).
Po upečení vyjměte hotový korpus z trouby a nechte ho vychladnout na mřížce. Až korpus úplně vychladne, začněte vykrajovat kolečka a poté je přeřízněte vodorovně pomocí ostrého nože.
Ušlehejte smetanu na krém a opatrně do ní zamíchejte KetoMix příchuť podle vašeho výběru. Pokud si přejete, aby každý dortík měl odlišnou chuť, rozdělte ušlehanou smetanu na 4 části a každou část ochuťte jinou variantou KetoMix příchutě. Hodí se jak ovocné – borůvka, lesní plody, jahoda nebo banán, tak třeba kávová, karamelová nebo pistáciová.
Lžící naneste krém doprostřed spodního patra každého dortíku, vyhladíte ho nožem a přiklopte vrchním dílem. Následně krémem potřete boky a vršek dortíku. Pro ozdobu můžete použít nízkosacharidové ovoce.