Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Květáková polévka

Polévky
Květáková polévka

Květáková polévka je dokonalým příkladem toho, jak může být jednoduché jídlo skvělé po chuťové stránce a zároveň zdravé. Tato krémová polévka, plná nutričních hodnot a jemné chuti květáku, je ideální jak pro chladné večery, tak jako lehký oběd. S minimálním obsahem sacharidů se skvěle hodí do low carb stravy.  

Květáková polévka a jak na ní? 

Pro intenzivnější chuť můžete na začátku přidat k cibuli a česneku pár lístků čerstvého tymiánu či rozmarýnu. Pokud hledáte veganskou variantu této skvělé polévky, smetanu můžete nahradit kokosovým mlékem, které dodá polévce také jemnější chuť. A pokud chcete polévku něčím oživit, zkuste přidat malou lžičku kari koření. 

Co budete potřebovat 

  • Květák
  • Velká cibule
  • Česnek
  • Zeleninový vývar
  • Smetana na vaření
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej
  • Čerstvá petrželka nebo pažitka na ozdobu 

Jak na to 

Na olivovém oleji osmahněte cibuli a česnek dozlatova. Přidejte květákové růžičky a restujte je krátce s cibulí a česnekem. Přilijte zeleninový vývar a nechte polévku vařit na středním ohni, dokud květák úplně nezměkne. Polévku odstavte z ohně a rozmixujte ponorným mixérem na hladký krém.  Nakonec přidejte smetanu, sůl a pepř. Vše pečlivě promíchejte, aby se smetana s polévkou zcela spojila. Na talíři ještě dozdobte čerstvou petrželkou nebo pažitkou a dokonale krémová květáková polévka je na světě. Dobrou chuť! 

 

Květáková polévka je skvělou volbou pro každého, kdo hledá lehký, ale zároveň výživný pokrm. S tímto receptem si můžete být jisti, že připravíte něco, co potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše tělo. 

Může se Vám hodit


Další články

Magazín
Mozek - jak ho nakopnout k lepším výkonům

Mozek - jak ho nakopnout k lepším výkonům

Číst článek
Snídaně
Skořicový dortík v hrníčku

Skořicový dortík v hrníčku

Číst článek
Saláty
Domácí vajíčkový salát

Domácí vajíčkový salát

Číst článek