Původ tohoto italského jídla se nachází v městečku Amatrice. Na vytvoření lahodného italského jídla potřebujete jen několik ingrediencí. Uvařte si tento recept s konjakovými špagetami, které snižují kalorickou hodnotu tohoto jídla na minimum, což vám umožní si ho vychutnat bez jakýchkoliv výčitek.
Časová náročnost: 30 minut
Co budete potřebovat:
- Konjakové špagety Usui
- Plátek slaniny
- Bílé víno
- Konzervovaná rajčata
- Mrkev
- Česnek
- Cibuli
- Parmezán
- Rozmarýn
- Sůl a pepř
Postup:
Chcete-li připravit dokonalou omáčku, nakrájejte slaninu na proužky a osmahněte ji na střední teplotě cca 10 minut, dokud nebude krásně křupavá. Poté nechte slaninu okapat na papírové utěrce. Do prázdného hrnce přidejte nakrájenou cibuli, oloupanou mrkev a trochu soli. Restujte dozlatova po dobu 5 minut. Přidejte rozmarýn a nadrcený česnek a směs orestujte, když se směs rozvoní, můžeme přejít na další krok.
Směs v hrnci zalijte vínem a vařte cca 5 minut. Za chvíli přidejte nakrájená rajčata z konzervy, hrnec přikryjte pokličkou, stáhněte teplotu a vařte do zhoustnutí za občasného míchaní. Zatím si můžete připravit konjakové nudle. Vyndejte je z balení a několikrát propláchněte pod tekoucí vodou. Když máte omáčku hotovou, přidejte slaninu, sůl, pepř, konjakové nudle a nechte dojít. Můžete servírovat s parmazánem.
Přejeme dobrou chuť!