Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Hovězí Pho Bo

Z konjaku
Hovězí Pho Bo

Základní ingredience pro přípravu tradiční vietnamské polévky jsou nudle, maso, vývar a bylinky. Jestli máte rádi asijskou kuchyni, zkuste náš recept, který klasické rýžové nudle nahrazuje nudlemi z konjaku. Ty jsou ideální v každé dietě, jelikož mají ke kaloriím daleko, jako je z Prahy do Vietnamu. Asijská polévka krásně zahřeje a zasytí

Časová náročnost: 1 hodina

Co budete potřebovat:

  • Konjakové vlasové nudle Usui
  • Hovězí kližka a kosti na vývar
  • Hovězí svíčková (či jiné dobré hovězí)
  • Jarní cibulka
  • Svazek koriandru
  • Limetka
  • Koření (badyán, kardamom a celá skořice)
  • Čerstvý zázvor
  • Chilli papričky
  • Bambusové klíčky
  • Rybí omáčka
  • Citronová tráva

Postup:

Připravte si z hovězí kližky, kostí a koření silný vývar. Vaří se cca 5 hodin na mírném ohni. Po dovaření sceďte. Orestujte na oleji skořici, badyán a kardamom, přidejte cibulku a očištěný zázvor a chvilku orestujte. Vše z pánve přidejte do vývaru a vařte cca 10 minut. 

Marinujte hovězí svíčkovou nakrájenou na plátky lžičkou rybí omáčky. Konjakové vlasové nudle opláchněte pod tekoucí studenou vodou a s masem přidejte do vroucího vývaru. Povařte 2 minuty a podávejte do hluboké mísy. Ozdobte čerstvým koriandrem, klíčky z bambusu a citronovou trávou. Vedle podávejte limetku s chilli.


Další články

Pomazánky
Škvarková pomazánka

Škvarková pomazánka

Číst článek
Polévky
Bílá valašská kyselice

Bílá valašská kyselice

Číst článek
Snídaně
Mechový dortík

Mechový dortík

Číst článek