Využijte slevu 21 % na originální křupavý dárek pro učitelky a učitele > TO CHCI

Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Zapečené plněné papriky

Z konjaku
Zapečené plněné papriky

Plněné papriky na vegetariánský způsob jsou odlehčenou variantou klasického receptu. Kombinace špenátu, sýru a bezsacharidové konjakové rýže je zárukou lahodného a rychlého low carb oběda. 

Jak na plněné papriky? 

Místo masa jsme použili konjakovou rýži se směsí oliv, jarní cibulky, špenátu a sýru. Konjaková rýže dá tomuto receptu “dietní punc”, protože je zcela bez sacharidů a má pouhých 5 kcal na 100 g. Navíc je plná vlákniny glukomannan, která je velmi zdravá a skvěle vás zasytí. Pokud budou plněné papriky na plechu vratké, můžete je na každé straně propíchnou párátkem. Plněné papriky tak budou stabilnější a náplň vám nevyteče na plech. 

Časová náročnost: 30 minut 

Co budete potřebovat: 

  • Rýži USUI
  • Papriky
  • Gorgonzolu
  • Mozzarellu
  • Baby špenát
  • Černé olivy
  • Jarní cibulku
  • Sůl a pepř 

Jak na to 

Předehřejte si troubu na 180 °C. Papriky omyjte, očistěte a nakrájejte na půlky. Smíchejte konjakovou rýži s olivami, rozdrobenou gorgonzolu, špenátem a cibulkou. Směs dochuťte solí, pepřem a vše promíchejte. Naplňte papriky, posypte je nastrouhanou mozzarellou, rozložte na plech s pečicím papírem a dejte zapéct. Zapékejte cca 15 minut a poté jsou plněné papriky připravené k servírování.  

Konjakové těstoviny a rýže jsou ideálním základem pro low carb vaření 

S konjakovými těstovinami a rýží rychle a jednoduše vykouzlíte řadu zdravých low carb pokrmů. Konjak je surovina s velmi nízkou energetickou hodnotou, přitom vás ale díky vysokému obsahu vlákniny zasytí na dlouhou dobu. Konjakové potraviny jsou chuťově k nerozeznání od klasických příloh a můžete je při vaření používat stejným způsobem. 

Konjakové těstoviny USUI z naší nabídky neobsahují zbytečný cukr, tuk, lepek ani sůl a mají pouhých 5 kcal na 100 g. Díky tomu je oceníte nejen v rámci nízkosacharidového stravování, ale také pokud jste diabetici, celiaci, vegetariáni či vegani. 

  

Vyberte si z naší pestré nabídky zdravých konjakových příloh.

Může se Vám hodit


Další články

Magazín
Mexická kuchyně: Extravagance chutí a barev

Mexická kuchyně: Extravagance chutí a barev

Číst článek
Magazín
Zdravější slazení? Poznejte erythritol, xylitol a další sladidla

Zdravější slazení? Poznejte erythritol, xylitol a další sladidla

Číst článek
Z konjaku
Zapečená kuřecí prsa s konjakovou rýží a špenátem

Zapečená kuřecí prsa s konjakovou rýží a špenátem

Číst článek