Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Rajská omáčka s hovězím masem a penne

Z konjaku
Rajská omáčka s hovězím masem a penne

Rajská omáčka je typická pro českou kuchyni a lze připravit na mnoho způsobů. I když jí všichni škatulkujeme do kaloričtějších pokrmů, snadno si jí můžete připravit i v odlehčené verzi. Pokud knedlík nebo těstoviny vyměníme za kojakovou přílohu, tak hned budeme mít low carb rajskou.

Časová náročnost: 30 minut

Co budete potřebovat:

  • Konjakové penne Usui
  • Hovězí plec
  • Olivový olej
  • Rajčatový protlak
  • Rýžovou mouku
  • Mrkev
  • Cibuli
  • Celer
  • Česnek
  • Petržel
  • Ocet
  • Koření (hřebíček, bobkový list)
  • Sůl

Postup:

Očištěnou zeleninu s masem zalijte 1,5 litrem vody a vařte do měkka. Na olivovém oleji orestujte cibuli (nadrobno nakrájenou), protlak, chviličku restujte a zasypte rýžovou moukou. Povařte zhruba půl minuty. Potom přidejte vývar z masa, sůl, ocet a hřebíček. Vařte cca půl hodiny. Omáčku přes síto propasírujte a rozmixujte. Servírujte maso nakrájené na plátky s konjakovými penne. 

Dobrou chuť!


Další články

Polévky
Dýňová polévka

Dýňová polévka

Číst článek
Hlavní jídla
Maďarský guláš s Usui těstovinami

Maďarský guláš s Usui těstovinami

Číst článek
Magazín
Ověřeno zákazníky

Ověřeno zákazníky

Číst článek