Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Houbové rizoto s tymiánem

Z konjaku
Houbové rizoto s tymiánem

Houbové rizoto je česká klasika. Houby obsahují vitamíny a minerály, a navíc jsou úplně bez kalorií a tuků. Pokud si rizoto uděláte s kanjakovou rýží, můžete se dopřát dvojitou porci a bez výčitek. Specifickou chuť a pronikavou vůni rizotu dodá tymián. Navíc má dezinfekční vlastnosti a podporuje trávení. 

Časová náročnost: 30 minut

Co budete potřebovat:

Postup:

Na pánvi s olejem a osmahněte nakrájenou cibulku. Po chvilce přidejte prolisovaný stroužek česneku, houby nakrájené na tenké plátky a tymián. Směs pečlivě míchejte a pár minut restujte. Když je směs orestovaná, přilijte zeleninový vývar a povařte, dokud se voda trochu neodpaří. Přimíchejte do houbové směsi konjakovou rýži, osolte a opepřete. Můžete rizoto na závěr posypat parmezánem a ozdobit lístky tymiánu.

Dobrou chuť!


Další články

Magazín
Nápoje z kávy: pravé letní osvěžení

Nápoje z kávy: pravé letní osvěžení

Číst článek
Snídaně
Semínková kaše lesní ovoce

Semínková kaše lesní ovoce

Číst článek
Polévky
Pórková polévka

Pórková polévka

Číst článek