Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Mechový dort

Snídaně
Mechový dort

Chcete překvapit své blízké netradičním dezertem? Mechový dort ze špenátu je nejen vizuálně lákavý, ale také neuvěřitelně chutný. Špenátu v dortovém základu se nemusíte bát. V korpusu není vůbec cítit, naopak je korpus díky špenátu krásně vláčný. Tento originální recept spojuje zdravé ingredience se svěží chutí ovoce a je skvělou volbou pro jakoukoliv oslavu.  

Co budete potřebovat: 

Korpus 

Krém 

Ovoce 

  • Maliny,
  • jahody,
  • borůvky.

Jak na to 

Špenát umyjte a spařte vařící vodou. Poté ho rozmixujte na hladkou pastu. V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a postupně přidávejte mouku smíchanou s kypřícím práškem a olejem. Nakonec vmíchejte i špenátovou pastu, citronovou kůru a trochu citronové šťávy. 

Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut. Dort nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Smetanu ke šlehání, mascarpone, moučkový a vanilkový cukr důkladně vyšlehejte do hladka. Pokud chcete, aby měl krém krásně jemnou konzistenci, nechte před pečením smetanu pořádně vychladnout. Lesní ovoce nakrájejte na malé kousky a přidejte do krému. 

  

Vychlazený dort rozkrojte na dvě nebo tři části a každou vrstvu potřete připraveným krémem. Dort složte dohromady a celý jej potřete zbylým krémem. Navrch ještě přidejte jahody, maliny a dozdobte borůvkami. Mechový dort nechte v lednici ztuhnout nejlépe přes noc.  

 

Mechový dort je skvělou volbou pro každou příležitost. Nejvíce tímto dortem ale oslovíte děti, které budou z jeho vzhledu a chuti nadšené ze všech nejvíc. Pokud budete připravovat mechový dort poprvé, opravdu použijte čerstvý špenát. Dort tak bude mít lepší chuť a neodolatelnou barvu. Přejeme dobrou chuť! 

Může se Vám hodit


Další články

Hlavní jídla
Houbové rizoto

Houbové rizoto

Číst článek
Snídaně
Sladké vafle

Sladké vafle

Číst článek
Hlavní jídla
Boloňské špagety s Usui těstovinami

Boloňské špagety s Usui těstovinami

Číst článek