Právě běží: Sleva 25 % na konjakové těstoviny Usui. Zdravá alternativa těstovin a rýže! 

Čarodějnické slevy až 20 % na sušené maso, chipsy a slané mlsání

Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Mango - chutné ovoce s mnoha vitamíny

Magazín
Mango - chutné ovoce s mnoha vitamíny

Mango je nejen v letních měsících osvěžujícím ovocem. To obsahuje množství živin a vitamínů, které našemu tělu doplňují potřebné látky. Jíst jej přitom lze na mnoho způsobů. 

Na co je dobré mango? 

Mango je tropickým ovocem, které má nejen příjemnou chuť, ale také množství pozitivních účinků. Vitamíny a minerály obsažené v tomto ovoci snižují napětí a nervozitu, podrážděnost či problémy s nespavostí. Toto ovoce také přirozeně bojuje proti zánětlivým onemocněním a blahodárně působí na kůži či vlasy. Obsahuje například: 

  • vitamíny skupiny B,
  • zinek,
  • antioxidanty,
  • mangan,
  • měď. 

Jak se má jíst mango? 

Důležitým krokem je výběr vhodného plodu. Jak poznat zralé mango? Zásadní je tvrdost. Extrémně měkké mango je přezrálé, na omak tvrdé naopak potřebuje ještě pár dní čas. Ideálním je na dotek měkčí plod, jehož slupka je hladká, lesklá a po stlačení se vrací do původního stavu. Když už takové ovoce domů koupíte, je i důležité, jak mango jíst. Sušené mango je skvělou variantou rychlé svačiny, která organismu dodá dostatek energie. Mango ovoce je za syrova skvělé v parných letních dnech. Běžně se také přidává do smoothie, dortů i dalších dezertů. 

Abyste při loupání a krájení manga nepřišli o nervy, přinášíme jednoduchý trik na jeho porcování. Ideální je mango rozdělit na dvě poloviny. V jedné z ní přitom zůstane pecka, které se zbavíme odkrojením tlustého plátku. Následně mango pecky okrájíme tak, abychom přišli o co nejmenší množství dužiny. K dužině ve zbylých dvou polovinách se snadno dostanete rozkrájením vnitřní části manga na kostičky. Po vytvoření takzvaného ježka snadno zvládnete kostky manga ze slupky odkrájet. Mango pecku je následně možné zasadit. 

Sladký dezert i doplnění slaných pokrmů 

Mango je sladkým ovocem, které má na lidské tělo nejeden pozitivní účinek. Rozhodně se nemusíte bát, že by existovaly situace, kdy nejíst mango. Tento sladký plod si můžete dopřát prakticky kdykoliv. A to buď samotný nebo ve spojení se sladkými či slanými jídly. A jak často jíst mango ? Dejte si jej kdykoliv, kdy máte zrovna chuť. Nezapomínejte ale, že i u jezení manga platí pořekadlo “všeho s mírou”. 


Další články

Saláty
Caesar salát

Caesar salát

Číst článek
Magazín
Pohanka - proč ji zařadit i do vaší kuchyně?

Pohanka - proč ji zařadit i do vaší kuchyně?

Číst článek
Hlavní jídla
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem

Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem

Číst článek