Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Houbové rizoto

Hlavní jídla
Houbové rizoto

Rizoto s houbami je česká klasika. Houby jsou zdrojem vitamínů a minerálů a navíc jsou bez tuku a kalorií. A když k tomu přidáte nízkokalorickou konjakovou rýži můžete si bez výčitek dopřát hned dvojitou porci. Doporučujeme přidat tymián, který dodá rizotu specifickou chuť i pronikavou vůni. Navíc podporuje trávení těžkých jídel a má mimořádné dezinfekční vlastnosti. 

Časová náročnost: 10 minut 

Ingredience pro 1 osobu:

  • 1x balení USUI konjakové rýže.
  • 200 g lesních hub nebo žampionů .
  • 100 ml zeleninového vývaru .
  • Jarní cibulku.
  • 1 lžíce másla / olivového oleje.
  • Koření dle chuti – doporučujeme čerstvý tymián.
  • Parmezán na posypání .
  • Sůl a pepř na ochucení .

Jak na to  

Na pánvi zahřejte olej nebo máslo a na slabé plátky nakrájené houby. Směs důkladně promíchejte a pár minut restujte. Po chvíli přilijte zeleninový vývar a povařte, až se voda trochu odpaří. Mezitím vyjměte USUI rýži z obalu, přidejte do houbové směsi a zamíchejte. Pak stačí jen dochutit solí a pepřem, posypat nastrouhaným parmezánem, lístky tymiánu a můžete servírovat.  

Tip: jestli jste milovníci smažené cibulky, tak si na začátku vaření dejte trochu cibule bokem, osmahněte ji dozlatova a na závěr s ní rizoto ozdobte společně s tymiánem a parmezánem.  

Dobrou chuť! 


Další články

Z konjaku
Hovězí Pho Bo

Hovězí Pho Bo

Číst článek
Magazín
Proteinové snídaně pro váš dobrý start

Proteinové snídaně pro váš dobrý start

Číst článek
Snídaně
Mechový dortík

Mechový dortík

Číst článek