Využijte slevu 21 % na originální křupavý dárek pro učitelky a učitele > TO CHCI

Nenechte si ujít ty nejlepší akce a nabídky! Doprava zdarma, akce a slevy na produkty, novinky a mnoho dalších.

Houbové rizoto

Hlavní jídla
Houbové rizoto

Rizoto s houbami je česká klasika. Houby jsou zdrojem vitamínů a minerálů a navíc jsou bez tuku a kalorií. A když k tomu přidáte nízkokalorickou konjakovou rýži můžete si bez výčitek dopřát hned dvojitou porci. Doporučujeme přidat tymián, který dodá rizotu specifickou chuť i pronikavou vůni. Navíc podporuje trávení těžkých jídel a má mimořádné dezinfekční vlastnosti. 

Časová náročnost: 10 minut 

Ingredience pro 1 osobu:

  • 1x balení USUI konjakové rýže.
  • 200 g lesních hub nebo žampionů .
  • 100 ml zeleninového vývaru .
  • Jarní cibulku.
  • 1 lžíce másla / olivového oleje.
  • Koření dle chuti – doporučujeme čerstvý tymián.
  • Parmezán na posypání .
  • Sůl a pepř na ochucení .

Jak na to  

Na pánvi zahřejte olej nebo máslo a na slabé plátky nakrájené houby. Směs důkladně promíchejte a pár minut restujte. Po chvíli přilijte zeleninový vývar a povařte, až se voda trochu odpaří. Mezitím vyjměte USUI rýži z obalu, přidejte do houbové směsi a zamíchejte. Pak stačí jen dochutit solí a pepřem, posypat nastrouhaným parmezánem, lístky tymiánu a můžete servírovat.  

Tip: jestli jste milovníci smažené cibulky, tak si na začátku vaření dejte trochu cibule bokem, osmahněte ji dozlatova a na závěr s ní rizoto ozdobte společně s tymiánem a parmezánem.  

Dobrou chuť! 


Další články

Magazín
Kešu ořechy: Zdravé zobání

Kešu ořechy: Zdravé zobání

Číst článek
Magazín
Jak správně na klíčení semínek

Jak správně na klíčení semínek

Číst článek
Hlavní jídla
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem

Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem

Číst článek