Pokud máte rádi sladké kaše, tak maková omáčka bude vaše láska. Mák je bohatý na vitamíny a minerály. Obsahuje až dvanáctkrát více vápníku než mléko. Maková omáčka se podává například k dukátovým buchtičkám, vdolkům či kynutým knedlíkům. Ale my pro vás máme zdravější variantu, kde cukr nehraje hlavní roli. V kombinaci s konjakovými fettuccine totiž jednodušše vykouzlíte low carb pochoutku, kterou si můžete vychutnat úplně bez výčitek.
Časová náročnost: 10 minut
Co budete potřebovat:
- Konjakové fettuccine Usui
- Mletý mák
- Polotučné mléko
- Čekankový sirup
- Skořici
- Citrónovou kůru
- Vlašské ořechy
- Rozinky
Postup:
V hrnci ohřejte mléko, přidejte namletý mák a na mírném ohni stále míchejte. Po zhoustnutí ochuťte trochou skořice, čekankovým sirupem a přidejte citrónovou kůru. Propláchnuté konjakové fettuccine přidejte do makové omáčky a vše důkladně promíchejte. Na závěr posypejte nasekanými vlašskými ořechy.